leipa2

 

Eri uskontoja on joskus verrattu eri polkuihin, jotka kaikki johtavat saman vuoren huipulle. Tämä vertauskuva antaa ymmärtää, että ei ole niinkään väliä, minkä polun näistä maailman monista eri uskonnoista valitsee, koska jokainen polku vie lopulta samaan päämäärään. Tämä ei ole kuitenkaan kristinuskon opetus.

Jeesus sanoo: ”Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.” (Joh. 14: 6). Vaikka olisikin niin, että jokainen polku johtaa vuoren huipulle, vuoren huipulta on vielä äärettömän pitkä matka Jumalan taivaaseen. Ja tuota välimatkaa ihminen ei kykene omin avuin kuromaan umpeen.

Raamattu opettaa, että ihminen voi pelastua vain ja yksin armosta, laittamalla uskonsa ja toivonsa Jeesuksen täydelliseen uhriin sinun, minun, meidän jokaisen puolesta. Ihmisen ei tarvitse ponnistella ja kivuta vuoren huipulle asti voidakseen vastaanottaa Jumalan valmistaman pelastuksen, vaan tuo pelastus on tarjolla yhtä hyvin niille, jotka ovat vajonneet maan alimpiin paikkoihin. Sinnekin Jumalan rakkaus ylettyy.

Kuten aikanaan vankisellissä syntyneessä, Kari Kortelaisen kirjoittamassa laulussa lauletaan: ”Usko Jeesukseen on enemmän kuin mielipiteet maan, se on enemmän kuin osaamme ajatellakaan. Se on rakkaudella ojennettu käsi Jumalan, johon tarttumalla elää uskallan.” Tähän Jumalan alas ojennettuun käteen sinäkin voit tänään tarttua ja omistaa Jumalan valmistaman pelastuksen elämääsi!

Jumalan siunausta elämääsi!

Juuso Leivonniemi

(Viikon Sana 14.3.2018 Satakunnan viikko lehdessä)