leipa2

 

Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus. Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.” (Matt. 24:12-13)

Nämä jakeet liittyvät Jeesuksen opetukseen Hänen tuloaan edeltävistä tapahtumista. On hätkähdyttävää, huomata, että laittomuuden päästessä valtaan, ei ainoastaan joidenkin, vaan USEIMPIEN rakkaus kylmenee. Jäin miettimään: mistä tämä johtuu?

Elämme yhä pimeneviä aikoja. Jumalan Sanan antamista hyvistä ohjenuorista on luovuttu monin paikoin. Jumalan Sana on Suomen sekä monien muiden valtioiden lainsäädännössä hylätty vanhanaikaisena, ja lakeja on säädetty vallitsevien ilmavirtausten ja ihmisten mielihalujen mukaan. Myös seurakunnissa on esiintynyt vaarallista Jumalan Sanasta luopumista. Raamattu antaa kuitenkin ymmärtää, että tämä on vasta alkua.

Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää.” (2. Tess. 2: 7)

Niin kauan kuin Jumalan Sanasta pidetään kiinni niin yhteiskunnissa, valtioissa kuin seurakunnissakin, ei laittomuus pääse vallitsemaan maailmassa. Mutta kun Jumalan Sanan auktoriteettiä murennetaan, kun Jumalan Sanasta luovutaan monin paikoin, tulee poistetuksi se, mikä vielä estää ja laittomuus pääsee valtaan. Laittomuuden seuraukset ovat hyvin nähtävissä tämän päivän yhteiskunnassa.

Mutta, miksi laittomuuden lisääntyminen kylmentää monen uskovankin rakkauden Jumalaan? Johannes kirjoittaa: ”Rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat.” (1. Joh. 5: 3) Laittomuuden päästessä valtaan, Jeesuksen seuraamisesta joutuu maksamaan yhä kovempaa hintaa. Se ettei suostu toimimaan vastoin Jumalan Sanaa saattaa maksaa ihmiselle hänen maineensa, työpaikkansa jopa henkensäkin. Tulevina aikoina Ihminen joka haluaa pitää Jumalan Sanasta kiinni saa kokea yhä enemmän vainoa uskonsa tähden.

Ja kaikki, jotka tahtovat elää jumalisesti Kristuksessa Jeesuksessa joutuvat vainottaviksi.” (3. Tim. 3: 12)

Kylväjävertaus opettaa meille, että ellei ihminen ole päässyt syvästi juurtumaan Jeesukseen, kun tulee ahdistus tai vaino Sanan tähden, ihmisen rakkaus Jeesukseen kylmenee ja hän lankeaa pois. Siksi, kun meillä vielä on aikaa, meidän tulisi pyrkiä juurtumaan syvälle Jeesukseen ja Jumalan Sanaan. Meidät uskovat on kutsuttu vaeltamaan uskossa. Vaikka koko maailma huutaisi toista, meidän on pidettävä kiinni Jumalan sanasta – tuosta ainoasta perustasta, joka kestää muuttumattomana halki vuosituhansien. Vain siten voimme pelastaa sekä itsemme että auttaa toisiakin sisälle pelastukseen.

Tulee mieleen kertomus, jonka luin norjalaisen herätyssaarnaajan Albert Lunden kirjasta: ”Herra auta” . Siinä kirjoittaja kertoo miehestä, jolla oli tapana osoittaa suurta vastenmielisyyttä kristittyjä kohtaan. Yhtä hän kuitenkin ihaili – tämä oli rehellinen ja suora, mutta ”maailman mukainen” pappi. Tästä papista hänellä oli tapana sanoa: ”Se mies on esikuva kristityille – sellaisia kaikkien kristittyjen tulisi olla.” Sitten tämä mies sairastui ja hänen vaimonsa kysyi: ”Tahdotko, että haen papin?” Mies vastasi: ”En, vaan pyydä sen sijaan tuolta se vanha mummo.” Tiedätkö minkä tähden? Sen tähden, että hän tiesi ainakin tämän vanhan mummon elävän kokonaan Herran yhteydessä, mutta hän epäili, löytäisikö mitään elämää Jumalassa siinä miehessä, jonka kanssa hän oli paljon seurustellut.” (Albert Lunde: Herra auta, s. 108)

Juuso Leivonniemi