leipa2

 

Jouluna meillä on tapana antaa lahjoja läheisillemme. Ennen joulua kaupat ovat täynnä kiireisiä ihmisiä, jotka yrittävät löytää jokaiselle läheiselleen mieluisia lahjoja. On myös niin paljon muuta tehtävää, muistettavaa ja valmisteltavaa, ennen kuin joulu voi tulla. Ei ole ihme, että monet kokevat joulunajan hyvin stressaavana. Mutta, minne Jeesus on unohtunut?

Jouluna vietetään Jeesuksen syntymäjuhlaa. Syntymäpäivänä on tapana antaa lahjoja päivänsankarille. Voisimmeko jouluna antaa jonkun erityisen syntymäpäivälahjan Jeesukselle? Mikä tuo lahja voisi olla? Mistä Jeesus pitäisi?

Voisimmeko käydä tapaamassa naapurin yksinäistä vanhusta ja viedä hänelle joulutervehdyksen? Voisimmeko auttaa ihmistä, jonka tiedämme tarvitsevan apua jollain tavoin? Voisimmeko kertoa joulun sanomasta jollekin? Nämä ovat varmasti kaikki sellaisia asioita, jotka ovat Jeesukselle mieleen.

On kuitenkin yksi asia, jota Jeesus erityisesti kaipaa meiltä, mutta jonka niin helposti unohdamme kaiken touhun ja tohinan keskellä. Annammeko me Raamatun Marian tavoin (Luuk. 10: 38-42, ks. alla) aikaa Jeesukselle ja hiljennymmekö kuuntelemaan hänen puhettaan? Jeesuksen jalkojen juurella voi joulustressikin alkaa kummasti helpottamaan!

Mikä sinun joululahjasi Jeesukselle tänä jouluna voisi olla?

- Juuso Leivonniemi

- - - -

”Ja heidän vaeltaessaan hän meni muutamaan kylään. Niin eräs nainen, nimeltä Martta, otti hänet kotiinsa. Ja hänellä oli sisar, Maria niminen, joka asettui istumaan Herran jalkojen juureen ja kuunteli hänen puhettansa. Mutta Martta puuhasi monissa palvelustoimissa; ja hän tuli ja sanoi: "Herra, etkö sinä välitä mitään siitä, että sisareni on jättänyt minut yksinäni palvelemaan? Sano siis hänelle, että hän minua auttaisi." Herra vastasi ja sanoi hänelle: "Martta, Martta, moninaisista sinä huolehdit ja hätäilet, mutta tarpeellisia on vähän, tahi yksi ainoa. Maria on valinnut hyvän osan, jota ei häneltä oteta pois."

- Luuk. 10:38-42