leipa2

 

Elämän Eliksiirissä on käynnistynyt hanke, jonka kautta pyrimme auttamaan ruoka-avun asiakkaita kokonaisvaltaisemmin. Askel eteenpäin -hankkeessa nähdään, että yksikin positiivinen askel kohti parempaa hyvinvointia ja elämänlaatua on jo tärkeä.

Asiakkaan kanssa pyritään löytämään niitä pieniä tai suuria askelia, jotka auttaisivat asiakasta elämässä eteenpäin. Tavoiteltuja muutoksia ovat mm. 1) Taloudellisen tilanteen kohentuminen, 2) Terveystilanteen parantuminen, 3) Elämänhallinnan paraneminen, 4) Digitaitojen kehittyminen sekä 5) Yksinäisyyden väheneminen. 

 

ASKEL ETEENPÄIN -SÄÄNNÖLLISTÄ TOIMINTAA:

 

  • TIISTAISIN KLO 10-12 DIGINEUVONTAA. Mahdollisuus henkilökohtaiseen digineuvontaan, mikäli kaipaat apua esim. älykännykän tai tietokoneen käytössä.

  • TORSTAISIN KLO 9-11: AVOIN KAHVILA Eliksiirin tiloissa. Olet tervetullut vaihtamaan kuulumisia, keskustelemaan mieltä painavista asioista tai vain juomaan kupposen kuumaa kanssamme. Kahvilassa satunnaisesti lyhyt tietoisku hankeen teemoihin liittyen.

  • PERJANTAISIN KLO 9-11:30 RUOKAJAKO. Hankkeen työntekijä tavattavissa ruokajaon yhteydessä.

 

Hankkeen toimintoihin osallistuminen on asiakkaalle maksutonta.

 

Ota rohkeasti yhteyttä hankkeen työntekijään, niin selvitetään, miten voisimme olla tukenasi.

 

Juuso Leivonniemi

Hanketyöntekijä

Askel eteenpäin -hanke

Puh. 044-239 8459

S-posti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Internet: https://www.elamaneliksiiri.fi/

 

Seuraavassa kuviossa on kuvattu hankkeen keskeiset osa-alueet sekä suunnitellut toimenpiteet tavoitteiden saavuttamiseksi. 

 Askel eteenpain kaavio toimenpiteilla2

 

Jokaisen asiakkaan tilanne sekä tuen tarve on yksilöllinen. Tuki pyritään keskittämään niille osa-alueille jotka asiakas kokee tärkeäksi..

Toiminta on asiakkaille ilmaista sekä vapaaehtoista.

Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö järjestöavustuksilla.

Missä on turvallisin paikka lampaan elää ja olla? Hyvän paimenen lähellä. Samoin on meillä. Kun vihollinen ahdistaa, niin meidän tulee hakeutua Hyvän paimenen Jeesuksen lähelle. Siellä olemme turvassa.

 

Ei lampaan itse hyödytä käydä taistoon susia ja muita petoja vastaan, huonosti siinä kävisi. Lampaan ainoa mahdollisuus on etsiytyä hyvän paimenen lähelle ja luottaa siihen, että hyvä paimen karkottaa pedot ja pitää lampaasta hyvää huolta. Samoin ei meidän hyödytä omin voimin käydä taistoon vihollista vastaan. Huonosti siinä kävisi. Kun vihollinen ahdistaa, juoskaamme Jeesuksen turviin. Hänen lähellään olemme turvassa.

 

Jeesus on ristillä sovittanut meidän kaikki syntimme ja vajavuutemme. On suurenmoista tietää, että saamme tällaisenaan elää Jumalaa lähellä ja hänen yhteydessään. Olemme vanhurskautettuja Jeesuksen veren tähden ja siksi voimme heikkoina ja vajavaisina elää Jumalan yhteydessä hänen mielisuosionsa alla.

 

Jumala ei halua tehdä meistä omavoimaisia ja itseriittoisia kristittyjä eikä meidän kannata sitä itseltämmekään vaatia. Jumala haluaa, että kasvamme täysin riippuvaisiksi Jeesuksesta. Mitä enemmän tarvitset Jeesusta, sitä autuaampi olet!

 

Juuso Leivonniemi (04.07.2023)

Onko elämässäsi etsikkoaika? Oletko alkanut pohtia hengellisiä asioita? Kyse on usein silloin Jumalan kutsusta. Jumala kutsuu sinua etsimään itseään ja LÖYTÄMÄÄN yhteyden hänen kanssaan, sillä Raamattu lupaa:

 

anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan.” (Luuk. 11:9-10)

 

Jotta voisit löytää tien Jumalan yhteyteen, sinun kannattaa tutustua Raamatun Sanaan. Sanassaan Jumala itse on ilmoittanut ihmiskunnalle, miten ihminen voi pelastua.

 

Raamattu kertoo meille alkulehdillä että syntiinlakeamuksen myötä ihminen on joutunut eroon Jumalasta (1. Moos. 3). Jumala on pyhä eikä voi sallia mitään syntiä yhteydessään. Jumala on myös oikeudenmukainen, eikä voi katsoa syntiä läpi sormien vaan synti vaatii Jumalan edessä oikeudenmukaisen rangaistuksen. Jumala ilmoittaa Raamatussa, että synnin palkka on kuolema ja iankaikkinen ero Jumalasta (Room. 6:23).

 

Raamattu kertoo meille myös, että Jumala on rakkaus (1. Joh. 4:16). Hän rakastaa luomaansa ihmistä niin paljon, että hän ei voinut jäädä toimettomaksi ja antaa ihmisten kulkea kadotukseen. Rakkaudestaan ihmistä kohtaan hän lähetti oman poikansa Jeesuksen maailmaan, kärsimään viattomana meidän puolestamme sen rangaistuksen, joka meille olisi kuulunut syntiemme tähden.

 

Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.” (Joh. 3:16)

 

Me emme kykene itse sovittamaan syntejämme Jumalan edessä. Parhaat tekommekaan eivät riitä siihen. Tarvittiin Jumalan itse valmistama sovitus, johon uskomalla meille on avattu tie Jumalan yhteyteen.

 

Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.” (2. Kor. 5:19)

 

"Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.” (Joh. 14:6)

 

Raamatun mukaan usko syntyy Kristuksen sanan kuulemisesta (Room. 10:17). Nyt kun olet lukenut edellä Jumalan lupauksia ja sinussa on herännyt usko Jeesukseen, voit tunnustaa uskosi rukoilemalla Jumalaa esimerkiksi seuraavin sanoin: (tärkeää on sydämen asenne, ei niinkään se, mitä sanoja käytät):

 

Rakas Jeesus. Kiitos, että sinä rakastat minua. Kiitos, että sinä sovitit minunkin syntini. Anna minulle minun syntini anteeksi ristin työsi tähden. Tule minun elämäni Herraksi. Haluan jättää elämäni sinun hyviin ja turvallisiin käsiisi. Aamen.

 

Kun nyt uskot Jeesukseen, olet Jumalan lapsi tuntui miltä tuntui, sillä pelastus ei perustu tunteisiin vaan Jumalan sanan lupauksiin.

 

Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu". (Room. 10:13)

 

Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä, jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta.” (Joh. 1:12-13)

 

Etsiydy kristillisen seurakunnan yhteyteen, lue Raamattua ja rukoile Jumalaa, jotta pääsisit kasvamaan kristittynä. Ole valmis myös tekemään parannusta asioista, jotka ymmärrät Jumalan edessä synniksi. Pyydä Jumalalta apua parannuksen tekoon. Kerro uskostasi myös muille.

 

Muista että uskoontulo ei tee sinusta täydellistä ihmistä. Edelleenkin löydät itsestäsi vikoja, puutteita ja syntiä. Jumala alkaa kuitenkin Pyhän henkensä kautta tehdä työtä sinussa ja kasvattamaan sinua. Muista kuitenkin, että pelastumisesi ei missään vaiheessa perustu siihen, kuinka hyvin onnistut kristillisessä elämässä ja kilvoituksessa. Pelastuksesi lepää VAIN ja AINOASTAAN Jeesuksen täytetyn työn perustalla. Jeesuksen uhrin tähden voit elää sellaisena kuin olet (vajavaisena, syntisenä ihmisenä) Jumalan yhteydessä ja vain hänen uhrinsa tähden pääset kerran Taivaan kotiin.

 

Siunausta!

 

J.L.